Het indoor seizoen is weer bezig

0
(0)

Buiten is het koud, nat en het waait hard met andere woorden het is winter. Gelukkig is daar het indoor vliegen voor uitgevonden. Het is fantastisch te zien hoe creatief sommige mensen zijn met het maken van ultra lichte kistjes zowel klein als groot die in een relatief kleine gymzaal toch goed te vliegen zijn. Tot op heden had ik altijd gelukt en was er een mooie indoorkist voor mij gemaakt maar ik kon het niet laten om toch zelf ook maar iets te maken. Mijn keuze was gevallen op dit speelse modelletje en hij is niet ultra licht gebouwd want ik wou ook nog een beetje sterkte overhouden zodat hij een evt crash in de zaal zou overleven. 

 

Hup even de tekening er bij gepakt, aangepast en de freesmachine aangeslingerd om het vector foam iets lichter te maken. Het origineel is gemaakt van 3mm depron maar omdat dit toch wel erg breekbaar is heb ik voor het eerste model voor 3mm vector foam gekozen. Mocht je het niet kennen vector foam is ook lekker licht maar meer “rubber” achtig dan depron en door deze flexibiliteit kan het veel meer hebben. Mooie van dit materiaal is dat je het gewoon met alles kan bewerken en spuiten want ook op dit vlak is het niet gevoelig voor AC lijm en andere oplosmiddelen. Om het lichter te maken frees ik pockets van 2mm zodat er nog 1mm overblijft. Wil je ultra licht gaan dan kan je ze helemaal uitfrezen en dan bespannen met mylar. 

 

Al met al is het even werk maar goed het resultaat mag er zijn 🙂 nu nog de motor er op en vliegen maar! Happy indoor vliegen allemaal.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht beoordeelt.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *